Het voorbereiden van de huid op een zelfbruiner is van groot belang.

Dat begint met het zorgvuldig scrubben van de huid om dode huidcellen te verwijderen. Dit doe je het liefst de dag voordat je een zelfbruiner wilt aanbrengen. Op de dag van applicatie zelf, zorg je ervoor dat je de drogere probleemplekken van de huid (denk hierbij o.a. aan je ellebogen, knieën, handen of scheenbenen) voorbehandeld met een rijke olie, bijvoorbeeld de Tanorganic Multi use Dry Oil. Het invetten van deze drogere lichaamsdelen, zorgt ervoor dat de zelfbruiner geen kleurverschil kan geven.

Bij het aanbrengen zelf, is allereerst van belang dat je geen plekjes overslaat. Een zelfbruiner die al is voorgekleurd (bijvoorbeeld TanOrganic Selftan Lotion) biedt op dit punt een duidelijk voordeel. Nadeel van een voorgekleurde zelfbruiner is wel dat deze (iets) kan afgeven op witte kleding of lakens. Of dit ook echt gebeurt, is wel weer afhankelijk van de eigen pH waarde van de huid: dit effect verschilt dus van persoon tot persoon. Een zelfbruinende lotion of mousse breng je het beste aan met een applicatie handschoen. Door deze met ronddraaiende bewegingen over de huid te gebruiken, wordt een streperig eindresultaat voorkomen.

Een supersnel en handig alternatief voor een lotion of mousse is een bruin-zonder-zon olie. Hiervoor heb je geen applicatie handschoen nodig en smeer je gewoon uit zoals je dat met een body olie of bodylotion zou doen. Let hierbij wel op waar je gebleven bent en sla geen plekjes over.

En die angst voor de uitstraling van een wortel? Die is verleden tijd, zeker als je kiest voor de natuurlijk alternatief. In vergelijking met gangbare zelfbruiners die je vandaag-de-dag in de winkels aantreft, is TanOrganic superieur als het aankomt op een zo natuurlijk mogelijke bruining.

Een laatste tip:

Eindig bij het aanbrengen van een zelfbruiner altijd bij de handen en voeten: omdat je huid hier wat strakker (rondom de botten) zit, heb je minder zelfbruiner nodig. Door de laatste restjes van de lotion of olie op deze lichaamsdelen uit te smeren, kom je precies mooi uit en is je selftan perfect!